Flicksländor

Kan inte låta bli att lägga in ett par av alla de bilder jag har på olika arter av flicksländor. En del av sländorna är väldigt vackra med sina metalic glänsande kroppar och genomskinliga nätmönstrade vingar. Har försökt att så långt det är möjligt att artbestämma dem men det har inte varit helt lätt med den litteratur jag har haft tillgång till. Denna grönglänsande varelsen tror jag mig veta är en smaragdflickslända. Bilden från den 15 juni.

Smaragdflickslända

Smaragdflickslända

Denna som inte är fullt så färggrann kallas i min bok vanlig flickslända men jag är övertygad om att den har ett mera specifikt namn. Den fluglika insekten till vänster har jag ingen aningom vad det är för något. Bilden kom till den 8 juni. 
Flickslända

Flickslända

2 reaktioner på ”Flicksländor

  1. Bilden är helt fantastisk. Ljuset är ju nästan helt avgörande och inte minst din skicklighet. Sländans vingar är så vackra och enormt spröda. Ja, naturen kan man bara förundras över.

  2. Tack för dina vänliga kommentarer. Håller med om att om man börjar studera de små insekterna i detalj så har alla ett visst mått av skönhet även om vi har svårt att alltid se det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s