Forsärla

Har haft turen att kunna få bilder på den inte helt vanliga forsärlan nyligen. Denna fågel som fram till mitten på femtitalet kallades gråärla kan lätt förväxlas med gulärlan med känns igen på sina långa stjärtfjädrar och att den gärna uppehåller sig i närheten av strömmande vatten. Därav namnet. Översta bilden på en hane som sitter med en trollslända i näbben är från Mullsjö fiskdammar och kom till den 26 juni.

Matdags

Matdags

 

För snart två veckor sedan upptäckte jag ett exemplar som uppehöll sig vid Högs Mölla i närheten av min bostad. Troligen en flyttande  fågel på väg söderut. Gjorde flera försök varje dag för att få några bra bilder men den var inte direkt sammarbetsvillg. Den 10 september kom den dock och satte sig några meter från mig på broräcket. Visserligen blev det en så kallad artbild men en ganska bra sådan.

Forsärla hona

Forsärla hona

 

Hellst ville jag ha bilder på den i sin rätta miljö vid vattnet vilket inte var helt lätt.  Fick till slut nöja mig med henne sittande i en vassrugge. Är medveten om att ärlan på denna bilden ser lite annorlunda ut  om man jämför med den ovanstående, men det är garanterat samma fågel.

 

Så ini vassen

Så ini vassen

2 reaktioner på ”Forsärla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s