Smådopping

Sedan några dagar är det fyra smådoppingar som uppehåller sig i Kävlingeån vid Högs mölla.  Denna vår minsta doppingart som inte är mycket större än en knuten hand verkar inte frysa nämvärt i det iskalla vattnet utan dyker hela tiden ned i den strida  strömmen för att hitta något ätbart på bottnen. Av förklarliga skäl undviker smådoppingen vatten där det finns gäddor. Låt oss  därför hoppas att denna vistelse slutar lyckligt eftersom i  Kävlingån och dess förlänging, Lödde  å  har några av sveriges största gäddor fångats. Vissa vägde  över 15 kilo.  SOF uppskattar populationen till ca 300 häckande smådoppingpar i Sverige.

Smådopping

Den här artbilden på denna lilla dopping som liknar en dunig andunge är från i dag den 7 januari då det var 6 minusgrader.

Motström

Här får den lilla stackaren kämpa för att klara sig i den starka strömmen. Bilden från i går den 6 januari då det var lika kallt som i dag.

5 reaktioner på ”Smådopping

  1. Pingback: Smådopping, -alternativ till artbilderna « Magnutti's Blog
  2. Ett fint litet fynd i fågelmarkerna så här på vintern! Lite uppifrånperspektiv men det är ju oundvikligt så här i smällkalla vintern när man inte gärna lägger eller sätter sig ner. Hoppas att den klarar alla minusgrader!

    /Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s