Fåglarnas kör

Visst se det ut som om storskrakarna här har samlats i björktoppen för att stämma upp i körsång där dirigenten precis skall till att slå an första tonen. Inte för det att jag tror att kommer att bli någon sjönsång precis med tanke på deras normalt långt ifrån vackra, raspande och skorrande läte. Dessa mycket impopulära stora fåglar med ett vingspann på ca 1,5 meter ger ett intryck av historiska flygödlor när de kommer sträckande ofta på låg höjd. Bilden från i går den 5 februari.

Storskarvar

5 reaktioner på ”Fåglarnas kör

  1. Så mycket mänskliga känslor man kan lägga in i bilder. Min första tolkning innan jag läste var att det var en uppvisning (flyg, mode eller liknande) fast i ålakråkornas värld. Kul bild!
    /Birgitta

  2. Fin bild och bra komponerad. Visst ser det ut som en dirigent och en kör – man kan undra om dirigenten har goda eller onda tankar i sinnet? Får en del mörka associationer när jag ser denna bild.

  3. Din beskrivning med mänskliga associationer stämmer mycket bra. Stämmer nog att de är illa omtyckta av t.ex. fiskare men de har gjort en otroligt stark återkomst också.

    /Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s