Åkermolke

Var ute vid Baresebäck för att fånga några snygga snuttipuff solnedgångar här om kvällen, och fastnade då för den här som jag tror är en Styvhårig kvastfibbla när jag såg hur håren på skaften lyste  i orange av ljuset från kvällssolen. Har av Margareta Ståhl fått veta att det med största säkerhet i stället är Åkermolke som jag fotograferat. Jag är uppskattar mycket alla som hjälper mig att artbestämma djur och växter som jag lägger ut bilder av här på bloggen. Både för min egen och besökarnas skull.

Strävhårig kvastfibbla

5 reaktioner på ”Åkermolke

 1. Hej James!
  Roligt med blommor på bloggen och fint med motljuset.
  Jag funderar lite över dessa blommor – är du säker på kvastfibbla? Jag kom att tänka på Molke ex Äkermolke med tanke på blomkorgens form och de gula glandelhåren.
  /Margareta

 2. Hej Margareta .Tack för dina sakkunniga kommentarer beträffande mina försök att artbestämma växter. Har ånyo konsulterat Mossbergs fältflora och konstaterat att du alldeles säkert har rätt. Skall åka ut och titta på blommans bladverk eftersom jag gissade mig till vad det var först när jag tittade på bilden.

  • I solnedgången förtrollar ljuset världen.
   Bra med din kommentar. Jag var lite osäker men minns att du sade att du vill ha reaktion om någon art blir fel. Det är svårt att bestämma något utifrån din bild och någon fibbleexpert är jag inte – jag gick på magkänslan – men riktigt vad det kan vara vet jag inte. Intressant att se vad du kommer fram till. Håller utkik!
   /Margareta

 3. Har i kväll varit ute och tittat närmare på växten och konstaterat att det utan tvekan är en åkermolke.
  Hade jag bara haft med några blad på min bild hade det varit lättare att artbestämma den. Tack för hjälpen Margareta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s