Steglits

Visst är den vacker denna färggranna lilla steglits, som är den ena av de två arter i Sverige som går att ha som burfågel. Detta har tyvärr resulterat i att de fångas av samvetslösa människor som sedan säljer dem utomlands. För en dryg månad sedan avslöjades ett par sådana herrar i Tygelsjö utanför Malmö. Där de efter att ha lockat till sig fåglarna, fångade dem genom att ha smetat råttlim på sittpinnarna. Som tur var blev de avslöjade och förhoppningsvis straffade, men tyvärr blev man tvungen att avliva flera av de fångade fåglarna. (Klicka gärna upp bilden större)

Steglits

12 reaktioner på ”Steglits

 1. Åh, vilken vacker bild James!

  Men vad ARG jag blir när jag hör talas om sådant där djurplågeri, vad är det för fel på sådana människor?? Skönt att de kom på gubbarna i alla fall!

  /Karin

 2. Trevligt att höra att mina fågelbilder är uppskattade. Tillbringar någon timma varje dag i mitt lilla gömsle. I dag blev det kallt om fingrarna.
  /James

 3. Tror trots allt att vi varit ganska förskonade från denna typ av otyg, sett till hur illa ställt det är på många andra håll i världen. Riktigt bra då att dessa stolpskott åkte dit!
  Vilket fint steglitsporträtt du har fått till.
  mvh Tomas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s